Saturday, May 25, 2013

ALLAH Lebih Sayangkan Beliau :'(

Asalamualaikum..

dalam jam 8.27 p.m. tadi aku baru mendapat berita bahawa ayahanda sabahatku Zulafifi baru sahaja kembali ke rahmatullah.

Al-Fatihah~~~

masih terngiang-ngiang kedengaran sebakan dan tangisan beliau di saat aku menelefonnya. tersentak seketika hatiku. kesedihan mula melanda. Ya Allah. tabahkanlah hati fifi. sepanjang aku kenal dia belum pernah aku dengar dia menangis. aku tahu hatinya lembut walaupun fizikalnya nampak matang.

teringat aku saat2 atuk meninggal dulu..

tak dapat digambarkan saat2 itu. betapa sedihnya aku saat itu..

Back to 16th september 2011.. di pagi subuh yg hening.. aku mendapat panggilan telefon dari mak yg menyatakan bahawa atuk telah pun meninggal dunia.

 Ya Allah.. hanya Allah yg tahu betapa sedihnya aku saat tu.

ketika tu parent aku sudah pun berada di kampung halaman. aku tidak tahu bagaimana harus pulang menjenguk arwah.. aku takut aku tidak berkesempatan melihat beliau buat kali terakhir.

nasib pakcik aku sudi menumpangkan aku..

hmm 


sepanjang hari tu aku menangis.. kadang2 tangisan aku tidak kelihatan namun hatiku hanya Allah yg tahu betapa sedihnya. selepas jenazah selamat dikebumikan aku terpaksa pulang ke kampus dgn segera. ikut kehendak hati aku hendak stay, tapi mak paksa aku pulang.. :'(

disaat itu aku tiada teman untuk meluahkan perasaan.. aku keseorangan, aku tiada teman.. :'(



Tuesday, May 14, 2013

T.H.E. W.O.M.A.N. I. L.O.V.E.

ASSALAMUALAIKUM.

entry kali ni ada unsur2 mengatal. so, kalau tak suka jangan baca or comment apa2. hahaha

entry kali ni mengenai wanita yg saya admire. oh tak salahkan suka kat seseorang. jangan songsang sudah. haha . wanita yg baru tiga bulan saya kenal..

walaupun baru tiga bulan kenal, sebenarnya saya dah lama usha dia. hehe (pengakuan terbuka..) :O

saya mula usha dia sejak hujung sem lepas lagi (sem 3). time MRI. sejak tu lah saya mula add fb dia. ok add je. time tu stalk sikit2 je. hehe. niat nak usha sikit je. tetibe terrrrrbekenan pulak.. ohhhh. ok cukup. rasa sengal pulak. takmo cerita dah..

ok la sempena ulang tahun hari lahir awak yg ke-19, saya tujukan khas lagu ini untuk awak.. <3
make sure awak tengok ye video ni. hehe


The Woman I Love
video


Maybe I annoy you with my choices
Well, you annoy me sometimes too with your voice
But that ain't enough for me
To move out and move on
I'm just gonna love you like the woman I love

We don't have to hurry
You can take as long as you want
I'm holdin' steady
My heart's at home
With my hand behind you
I will catch you if you fall
Yeah I'm gonna love you like the woman I love

Sometimes the world can make you feel
You're not welcome anymore
And you beat yourself up
You let yourself get mad
And in those times when you stop lovin'
That woman I adore
You can relax
Because, babe, I got your back
Uh, I got you
Uh, Yeah
I don't wish to change you
You've got it under control
You wake up each day different
Another reason for me to keep holdin' on
I'm not attached to any way you're showing up
I'm just gonna love you like the woman I love
Yeah I'm gonna love you
Oh, Yeah I'm gonna love you
'Cause you're the woman I love

~~o~~


One more year has passed, you are growing old, don't let your heart grow old. Keep your energies full, your dreams alive and level of success high.  Accept the temporary nature of life… you will enjoy every second of your life and you will feel young forever. Forgive and love others as life is too short. May you have a fantastic birthday with your loved ones. 
Happy Bornday my dear...!!